-
Zdrowie
- Układ krążenia
- Układ nerwowy
- Układ mięśniowo-szkieletowy
- Alergia i katar sienny
-
Dermatologia
- Drogi moczowo-płciowe
- Oczy
- Ból
- Przeziębienie i grypa
-
Układ pokarmowy
- Układ odpornościowy
-
Witaminy i minerały
- Produkty dla diabetyków
- Nutrikosmetyki
- Seks i antykoncepcja
- Homeopatia
- Zdrowy tryb życia
- Dziecko
- Kosmetyki
-
Ciąża i macierzyństwo
- Higiena
-
Dla niego
-
Sprzęt i akcesoria medyczne
- Nasze marki
- Pomysł na Prezent
Witaminy K+D
- Kategorie
- < Do poprzedniej kategorii
Filtruj według
Cena
Cena
-
7,00 zł - 67,00 zł
Dostępność
Dostępność
Producent
Producent
Lek
Lek
Jest 21 produktów.
Aktywne filtry
Właściwości witaminy K+D
Spożywanie witaminy K oraz D jest bardzo ważne dla organizmu, a ich niedobór może negatywnie oddziaływać na zdrowie.
Witamina K pomaga zachować zdrowe kości, dzięki czemu są one bardziej odporne na uszkodzenia. Stosowanie tej witaminy ma także wpływ na prawidłowe krzepnięcie krwi.
Natomiast Witamina D ma wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mięśni, wspiera zdrowie kości oraz zębów i pomaga w prawidłowym wchłanianiu wapnia w organizmie. Ponadto wspomaga układ odpornościowy.
Niedobór witaminy K objawia się poprzez: długie gojenie się ran, słaba krzepliwość krwi oraz sińce występujące nawet po delikatnym uderzeniu.
Natomiast w przypadku niedoboru witaminy D możemy spodziewać się braku energii, problemów ze snem, a także braku apetytu.
Suplementacja witaminy K+D
Witamina K i D pełnią szereg ważnych funkcji w organizmie oraz biorą udział w wielu procesach metabolicznych.
Witaminę K i D możemy suplementować poprzez odpowiednią dietę. Witamina D występuje głównie w rybach morskich, jajkach i produktach pochodzenia mlecznego, natomiast witaminę K znajdziemy w zielonych warzywach takich jak szpinak i brokuł. Jednak to może okazać się niewystarczające by uzupełnić niedobory witaminy K i D w organizmie. Wtedy należy wdrożyć odpowiednie suplementy diety bogate w witaminy D i K.
Ważne jest, aby suplementować je po konsultacji z lekarza, zgodnie z jego zaleceniami, aby nie dopuścić do przedawkowania.