-
Zdrowie
- Układ krążenia
- Układ nerwowy
- Układ mięśniowo-szkieletowy
- Alergia i katar sienny
-
Dermatologia
- Drogi moczowo-płciowe
- Oczy
- Ból
- Przeziębienie i grypa
-
Układ pokarmowy
- Układ odpornościowy
-
Witaminy i minerały
- Produkty dla diabetyków
- Nutrikosmetyki
- Seks i antykoncepcja
- Homeopatia
- Zdrowy tryb życia
- Dziecko
- Kosmetyki
-
Ciąża i macierzyństwo
- Higiena
-
Dla niego
-
Sprzęt i akcesoria medyczne
- Nasze marki
- Pomysł na Prezent
Słodziki
- Kategorie
- < Do poprzedniej kategorii
Filtruj według
Cena
Cena
-
8,00 zł - 23,00 zł
Jest 4 produktów.
Aktywne filtry
Czym jest słodzik?
Słodzik to naturalna lub uzyskana syntetycznie substancja o słodkim smaku, która może zastąpić cukier w diecie. Naturalne słodziki otrzymuje się z surowców roślinnych, takich jak: korzenie, liście czy owoce.
Konieczność odstawienia cukru wcale nie oznacza życia pozbawionego słodkich smaków. Biały cukier można zastąpić słodzikami, które nie tylko dają dużo bardziej intensywny, słodki smak, ale też mają mniej kalorii i nie powodują powstawania próchnicy. Słodzik jest odpowiedni zarówno dla diabetyków, jak i osób, które szukają zdrowych zamienników białego cukru w diecie.
Kto powinien stosować słodziki?
Osoby chorujące na cukrzycę doskonale wiedzą, że tradycyjny biały cukier nie jest bezpieczną substancją słodzącą, gdyż może przyczyniać się do wysokiego poziomu glukozy we krwi. Dlatego warto zamienić go na słodzik.
Słodziki mogą stanowić alternatywę dla cukru, nadając potrawom słodkiego smaku. Sprawdzą się zarówno dla diabetyków, ale także osób dbających o dietę oraz chcących prowadzić zdrowy styl życia. Na rynku znajdziemy słodziki na bazie sztucznych substancji, ale także wyprodukowane z naturalnych związków roślinnych, na przykład z liści stewii. Wszystkie słodziki są niskokaloryczne, nie podnoszą poziomu cukru we krwi i mogą być wykorzystywane do słodzenia potraw, pieczenia oraz gotowania.