

Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym.
Darmowa dostawa w zamówieniach od kwoty: 250 zł
Kupując preparat na stronie aptekaprima24.pl masz pewność, że Twoje zamówienia są zamawiane z pewnego źródła i kompletowane pod nadzorem farmaceuty, a magazyn objęty jest nadzorem Wojewódzkiego Inspektoratu Farmaceutycznego. Dzięki temu dajemy gwarancję, że produkt jest oryginalny, wysokiej jakości oraz właściwie przechowywany
Nutridrink Protein Omega 3 to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego u pacjentów z chorobą nowotworową z niedożywieniem lub ryzykiem niedożywienia z nią związanym. Nutridrink Protein Omega 3 jest produktem wysokoenergetycznym, wysokobiałkowym, zawierającym kwasy tłuszczowe Omega 3, o wysokiej zawartości witaminy D.
białka mleka krowiego, woda, maltodekstryna, sacharoza, olej rybi (zawiera soję), oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), aromaty, wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), chlorek choliny, barwnik (karmin), L-askorbinian sodu, cytrynian potasu, wodorofosforan dipotasu, mleczan żelaza(II), glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan cynku, nikotynamid, siarczan manganu, chlorowodorek pirydoksyny, fluorek sodu, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu(III), jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna, selenian(IV) sodu, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
Nutridrink Protein Omega 3 o sm. truskawkowo-malinowym |
|
Wartość odżywcza 100 ml |
|
Wartość energetyczna |
1029 kJ |
Wartość energetyczna |
245 kcal |
Tłuszcz (35 En %) |
9,6 g |
w tym |
|
Kwasy nasycone |
2,2 g |
Wielonienasycone |
3,5 g |
Kwas eikozapentaenowy (EPA) |
880 mg |
(9,99 g/ 100g kwasów tłuszczowych) |
|
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) |
585 mg |
(6,64/100g kwasów tłuszczowych) |
|
Węglowodany (41 En %) |
25,1 g |
Cukry |
13,4 g |
Laktoza |
< 0,35 g |
Błonnik (0 En %) |
0 g |
Białko (24 En %) |
14,6 g |
Sól |
0,1 g |
Witaminy |
|
Witamina A |
232 μg |
Witamina D |
7,85 μg |
Witamina E |
4,09 mg (α-TE) |
Witamina K |
14 μg |
Tiamina |
0,24 mg |
Ryboflawina |
0,50 mg |
Niacyna |
(4,23 mg NE) 0,77 mg |
Kwas pantotenowy |
1,55 mg |
Witamina B6 |
0,51 mg |
Kwas foliowy |
35,4 μg |
Witamina B12 |
1,04 μg |
Biotyna |
10,6 μg |
Witamina C |
31,4 mg |
Składniki mineralne i pierwiastki śladowe |
|
Na |
39,1 mg |
K |
98,0 mg |
Cl |
46,8 mg |
Ca |
336 mg |
P |
287 mg |
Mg |
54,0 mg |
Fe |
2,37 mg |
Zn |
2,3 mg |
Cu |
0,34 mg |
Mn |
0,24 mg |
F |
0,25 mg |
Mo |
14,7 μg |
Se |
13,4 μg |
Cr |
8,48 μg |
I |
30,5 μg |
Inne |
|
Cholina |
99,0 mg |
Osmolarność |
570 mOsmol/l |
Produkt bezglutenowy. Pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt poddany obróbce UHT.
2 butelki dziennie przez min. 14 dni, o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.
Wsparcie żywieniowe powinno być zalecone przez lekarza w takiej ilości i na tak długo jak pacjent tego potrzebuje (najlepiej przez cały okres trwania leczenia).
• Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
• Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
• Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
• Najlepiej podawać schłodzony.
• Pić powoli.
• Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 godzin.
• Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
• Stosować pod nadzorem lekarza.
• Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
• Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 6 lat.
• Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 6-10 lat.
• Monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.
Nutridrink Protein Omega 3 to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego u pacjentów z chorobą nowotworową z niedożywieniem lub ryzykiem niedożywienia z nią związanym. Stosować pod nadzorem lekarza.
6 opakowań: 4x125 ml
Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym.