

Diather IMUTEST ALERGIA mleko - (1 test) domowy, kasetkowy test do wykrywania swoistych przeciwciał klasy IgE, skierowanych przeciwko alergenom mleka – białka kazeiny i białek serwatkowych.
Darmowa dostawa w zamówieniach od kwoty: 250 zł
Kupując preparat na stronie aptekaprima24.pl masz pewność, że Twoje zamówienia są zamawiane z pewnego źródła i kompletowane pod nadzorem farmaceuty, a magazyn objęty jest nadzorem Wojewódzkiego Inspektoratu Farmaceutycznego. Dzięki temu dajemy gwarancję, że produkt jest oryginalny, wysokiej jakości oraz właściwie przechowywany
IMUTEST ALERGIA mleko – test wykrywający nadwrażliwość na białka mleka krowiego – kazeinę, białka serwatkowate. Białka te obecne są w mleku oraz niektóre w produktach przygotowanych na bazie mleka krowiego.
Alergia na białko mleka krowiego występuje u około 5% dzieci, ale może również wystąpić u dorosłych, czasami pojawiając się dopiero w późniejszym wieku. Uzyskane za pomocą testu wyniki są porównywalne z wynikami uzyskanymi za pomocą profesjonalnych metod diagnostycznych (ImmunoCAP). Czułość testu względem referencyjnej metody laboratoryjnej wynosi 92% , natomiast swoistość- 100%. Test można wykonać o każde porze roku. W czasie wykonywania testu nie muszą występować objawy alergii. Przed użyciem produktu nie ma konieczności odstawienia żadnych leków w tym przeciwalergicznych. Za pomocą testu można wykonać badanie u pacjentów w każdym wieku, w tym u małych dzieci. IMUTEST ALERGIA mleko zapewnia szybkie wyniki z niewielkiej próbki krwi z nakłucia opuszki palca lub pięty (małe dzieci).
1. Otrzymanie próbki krwi za pomocą sterylnego nakłuwacza dołączonego do zestawu.
2. Pobranie próbki krwi za pomocą kapilary dołączonej do zestawu.
3. Wprowadzenie pobranej próbki krwi do oznaczonego mniejszego okienka w kasecie testowej.
4. Odczekanie 15 minut i odciągniecie niebieskiego suwaka w kasecie testowej.
Opis
Diather IMUTEST ALERGIA mleko - (1 test) domowy, kasetkowy test do wykrywania swoistych przeciwciał klasy IgE, skierowanych przeciwko alergenom mleka – białka kazeiny i białek serwatkowych.