-
Zdrowie
- Układ krążenia
- Układ nerwowy
- Układ mięśniowo-szkieletowy
- Alergia i katar sienny
-
Dermatologia
- Drogi moczowo-płciowe
- Oczy
- Ból
- Przeziębienie i grypa
-
Układ pokarmowy
- Układ odpornościowy
-
Witaminy i minerały
- Produkty dla diabetyków
- Nutrikosmetyki
- Seks i antykoncepcja
- Homeopatia
- Zdrowy tryb życia
- Dziecko
- Kosmetyki
-
Ciąża i macierzyństwo
- Higiena
-
Dla niego
-
Sprzęt i akcesoria medyczne
- Nasze marki
- Pomysł na Prezent
Soki i syropy
- Kategorie
- < Do poprzedniej kategorii
Filtruj według
Cena
Cena
-
3,00 zł - 61,00 zł
Dostępność
Dostępność
Producent
Producent
Lek
Lek
Działanie
Działanie
Jest 72 produktów.
Aktywne filtry
Zdrowe soki i syropy - wpływ na organizm
Zdrowe soki dostępne w aptekach to napoje owocowe, warzywne i ziołowe, które stanowią dobry sposób na urozmaicanie codziennej diety. Bogate w składniki o wartościach odżywczych są smaczne, orzeźwiające, a ponadto korzystne dla naszego organizmu. Spożywane w optymalnych ilościach sprawdzą się na każdą porę roku. Zdrowe soki mają wiele właściwości i tak:
Sok malinowy – wspiera odporność, zatem polecany jest szczególnie w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego.
Sok z aloesu - wspomaga odporność oraz pozytywnie wpływa na przemianę materii i procesy trawienne.
Sok z pokrzywy - pobudzenia układu odpornościowego, a także poprawienia kondycję włosów, skóry i paznokci.
Sok z buraka - wykazuje dobry wpływ na układ nerwowy i mózg.
Sok żurawinowy - wspomaga odporność oraz zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia.
Warto zapoznać się z całą ofertą zdrowych soków i wybrać dla siebie zgodny z aktualną potrzebą.
Natomiast zdrowe syropy to produkty te rozcieńcza się z wodą. Przygotowuje się je według uznania, na ciepło bądź na zimno. Syropy mogą stanowić dodatek do deserów i napojów. W zależności od składnika – owocu lub warzywa, syropy mogą w różny sposób oddziaływać na organizm.
Właściwości zdrowych soków i syropów
Zdrowe soki i syropy nie zawierają barwników, słodzików i ulepszaczy smaku. Zgodnie z przepisami unijnymi nie mogą zawierać substancji, które będą poprawiały barwę i konsystencję produktu. Zarówno ilość i rodzaj dodatków, jakie mogą się w nich znaleźć, podlegają surowym wytycznym.
Te produkty – soki i syropy, otrzymywane z dojrzałych owoców lub warzyw, jednego lub ich mieszanki. Smak, zapach oraz barwa produktu jest charakterystyczna dla składników, z jakich został przygotowany.