Skip to content

Wegański produkt Osavi Omega-3 DHA

Dlaczego trzeba spożywać kwasy Omega-3?

Spożywanie kwasów tłuszczowych omega-3 jest niezwykle istotne, gdyż są one ważnym składnikiem błon komórkowych. Są również potrzebne do wytwarzania cząsteczek sygnałowych zwanych eikozanoidami, dzięki którym prawidłowo funkcjonować może układ odpornościowy, układ krążenie, a także płuca i hormony.

Skutki niedoboru kwasów omega-3 zarówno u dorosłych, jak i dzieci mogą być bardzo uciążliwe. Warto nieustannie obserwować swoje ciało, gdyż objawy niedoboru kwasów omega 3 są ściśle związane z rozwojem konsekwencji zdrowotnych.

Objawami niedoboru kwasów omega-3 może być:

  •         pogorszenie koncentracji,
  •         osłabienie odporności i częste infekcje,
  •         wystąpienie stanów depresyjnych,
  •         zwyrodnieniem plamki żółtej,
  •         skurcze mięśniowe,
  •         uczucie napięcia barków, ramion,
  •         łamliwe paznokcie,
  •         wypadanie włosów lub zwiększona łamliwość,
  •         pogorszenie się stanu skóry, pojawianie się zaczerwienienia i podrażnień,
  •         rozwój chorób takich jak nadciśnienia oraz cukrzycy.

Wśród osób, które często jedzą ryby, istnieje mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia niedoboru kwasu omega-3. Natomiast osoby, które nie spożywają ryb, owoców morza i w diecie nie pojawiają się produkty, które są źródłem ALA, powinny suplementować preparaty zawierające DHA. Doskonale sprawdzi się Osavi Omega-3 Vegan 250mg Vegan.

Kwasy Omega-3 dla wegan

Osavi Omega 3 Vegan to wegański zamiennik tranu, czyli oleju rybiego. Co oznacza, że ich źródłem nie będą ryby, ale specjalne gatunki alg. Takie produkty pochodzenia roślinnego mogą być źródłem kwasu tłuszczowego DHA.

Preparat Omega 3 Vegan został stworzony z myślą o osobach na diecie wegańskiej, wegetariańskiej oraz wszystkich tych, którzy z różnych względów unikają produktów pochodzenia zwierzęcego.

Suplement diety Osavi Omega 3 Vegan to miękkie kapsułki z wysoko skoncentrowanym olejem z alg morskich Schizochytrium sp.

Te mikroskopijne glony, żywią się wyłącznie substancjami organicznymi i roślinnymi, takimi jak martwe liście. Mikroalgi Schizochytrium sp. są szczególnie bogate w morskie kwasy tłuszczowe omega-3 DHA i EPA. Tym samym doskonale nadaje się do produkcji wegańskiego oleju omega-3. Ze względu na wysoką zawartość omega-3, olej z alg roślinnych z natury zawiera dużą dawkę omega-3.

Oznacza to, że zawiera odpowiednią dawkę niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych DHA z rodziny omega-3.

Osavi Omega 3 DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu, serca i utrzymania prawidłowego widzenia. Dodatkowo wspomaga odporność organizmu, ale coraz częściej stosowany jest w ramach prewencji chorób serca oraz w celu spowolnienia procesów starzenia się organizmu. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.

Organizm potrzebuje codziennej porcji zdrowych kwasów tłuszczowych, abyś mógł dobrze funkcjonować i przez długie lata cieszyć się zdrowiem.

Wegańskie kapsułki Osavi Omega 3 wyróżnia to, że tworzone są one na bazie skrobi z tapioki, bez żelatyny.

Ponadto Omega-3 Vegan 250mg DHA charakteryzuje się tym, że:

  •         olej z alg pozyskiwany jest ze zrównoważonego źródła,
  •         posiada wysokie stężenie nienasyconych kwasów tłuszczowych DHA,
  •         wysoko oczyszczony olej z alg produkowany jest w zgodzie z monografią GOED czyli światowej organizacji EPA i DHA Omega-3.

Ponadto w ofercie firmy Olivit znajdziemy także:

  •         Omega-3 + D3 IMMUNO,
  •         Omega-3 EXTRA,
  •         Omega-3 olej rybi.